Η Αμερικανική καρδιολογική εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και εδραιώθηκε μετά τον β Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ΜΚΟ που τα ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη έχουν συχνά στο επίκεντρο ως οδηγό για την καλή μας διατροφή και προστασία της καρδιάς μας.
Η εταιρεία αυτή επηρέασε ιστορικά τις παγκόσμιες διατροφικές τάσεις. Για να δούμε λοιπόν ποιοι χρηματοδοτούν την … «μη κερδοσκοπική» αυτή εταιρεία. Πρώτος μεγάλος της δωρητής χρημάτων ήταν η Proctor and Gamble , πολυεθνική και μετέπειτα ιδιοκτήτρια της Crisco. Ποια εταιρεία έιναι η Crisco; Είναι η πρώτη εδραιωμένη μεγάλη εταιρεία στις ΗΠΑ που παράγει…μαργαρίνες. Παράγει όλα αυτά τα «υγιεινά» έλαια που η Αμερικανική καρδιολογική εταιρεία προωθεί ως σωτήρια για την καρδιά μας γιατί… χαμηλώνουν τη χοληστερίνη.
Κανείς δεν το αμφισβητεί. Πραγματικά τα Ω6 γενικότερα μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη. Πόσο; Στις μετρήσεις που έγιναν σε έρευνες φαίνεται ότι την κατεβάζουν κατά 29 με 30 μονάδες maximum και όχι σε όλο τον κόσμο… Σε αρκετούς ανθρώπους αρκετά λιγότερο. Ποτέ όμως δεν έχει μετρηθεί σε βάθος το τι άλλο μπορούν να προκαλέσουν τα έλαια αυτά που προωθούνται ως υγιεινά Ω6. Είναι γνωστό ότι αυτά που κυκλοφορούν στα ράφια, αν δεν είναι ψυχρής έκθλιψης (άρα και πανάκριβα), δημιουργούνται με περίπλοκες χημικές επεξεργασίες (πάνω από 20 στον αριθμό!) για να …μοιάζουν με λάδι και να έχουν ανεκτή γεύση…
Κρατείστε λοιπόν ως εδώ την τεράστια περιεκτικότητα τους σε ω6 και την παρουσία τους σχεδόν σε κάθε επεξεργασμένο τρόφιμο όπως μπισκότα, γάλατα (ναι…σε πολλά γάλατα πλέον προσθέτουν τέτοια έλαια!), μπέργκερ, επιδόρπια γιαουρτιού, γλυκά, βούτυρα που δεν είναι πλέον βούτυρα αλλά…. Χημικά έλαια κτλ… Προσθέστε τώρα σε όλα αυτά τα ω6 και τα άλλα που θα λάβει ένας άνθρωπος από φυσικές τροφές όπως κρέας, ξηρούς καρπούς, αυγά κτλ… Στο τέλος της ημέρας ουδείς ξέρει πόσα ω6 κατανάλωσε.
Τα υπερβολικά ω6 δημιουργούν φλεγμονή και ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για την καρδιά μας; Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ….
Πέραν τούτου όταν καταναλώνουμε υπερβολικά ω6 ο οργανισμός μας δε μπορεί να σχηματίσει ω3 καθώς τα 2 αυτά ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ακόμα κι αν φάμε φαγητά με ω3 , αν τα ω6 που φάγαμε είναι υπερβολικά… δε προλαβαίνει ο οργανισμός μας να επεξεργαστεί τα ω3…
Ας έρθουμε λοιπόν στο σήμερα, όπου οι πλασιέ των χημικών ελαίων που ονομάζονται Αμερικανική καρδιολογική εταιρεία, προτείνουν στον κόσμο πολλά δημητριακά και γενικότερα μπόλικο υδατάνθρακα. Το πρότυπο με 50-60% υδατάνθρακα στη διατροφή μας δεν είναι μεσογειακό…αλλά είναι αυτό που έκριναν αμερικάνοι κυρίως επιστήμονες ως «μεσογειακό». Γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο αυξημένος υδατάνθρακας αυξάνει και τη γλυκόζη μας ενώ το καλό λίπος καθόλου. Η εταιρεία αυτή έκανε εχθρό της καρδιάς το λίπος με ασταμάτητες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες. Την ίδια στιγμή ο διαβήτης 2 …θερίζει τον πλανήτη από τότε….
Ποιοι χορηγούν λοιπόν την εταιρεία αυτή σήμερα; Παρακάτω η λίστα που η ίδια η «επιστημονική» αυτή εταιρεία ανακοινώνει με τις χρηματοδοτήσεις της…Μεγάλοι «χορηγοί» οι φαρμακευτικές που βγάζουν σκευάσματα για…τον διαβήτη…όπως η Bayer, η novo nordisc και άλλες…

Σύνδεσμος για τη λίστα εδώ
Κάπου εδώ θα αναρωτηθείτε …τι άλλο σκοτώνει την καρδιά μας; Ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία…
Και κάπου εδώ θα αναρωτηθούμε κι εμείς… Ξέρετε πολλές εταιρείες που προσπαθούν να ζημιώσουν τους χορηγούς τους;
Σχετικό video από το nutriporter



